Pobuda ‘Candle night’ – Noč v soju sveč – prihaja z Japonske, kjer so jo leta 2003 oblikovale nevladne organizacije. Spodbuja premislek ljudi o vse bolj ‘industrializiranem’ načinu življenja, ki je pogosto prehiter in zato odtujen od bližnjih in narave.

Pobudo Noč v soju sveč smo v decembru leta 2008 in 2009 obeležili s prižigom sveče velikanke na Čevljarskem mostu v Ljubljani. S tem smo pozvali vse, da v času sončevega obrata na enega izmed večerov ugasnejo luči in namesto teh uporabijo sveče, ta kakovosten čas pa posvetijo dejavnostim, ki nas približujejo ljudem in povezujejo s planetom, kjer živimo.

Noč v soju sveč je vsakoletni dogodek, ki ga lahko vsak praznuje v na svoj izvirni način. Starši lahko z otroci berejo knjigo, pripravimo lahko večerjo ob svečavi za prijatelje, partnerja ali družino, se odpravimo na nočni sprehod… Sami poiščimo aktivnost, ki nas pomirja in osrečuje.

Več informacij: http://www.candle-night.org/en/
Noč v soju sveč

Zodikalna svetloba nad Slovenijo

zodiakalna%20svetloba%20nad%20slovenijo_hmikuz[1]

Fotografije zodiakalne svetlobe nad Slovenijo, ki so bile posnete 25. oktobra 2012 zjutraj na Javorniku (1000 m n.v.). Več…